Usynlig regulering med Invisalign

Hvor mange besøk trengs?

Hvordan ser oppsettet ut?

Behandlingen består vanligvis av minimum 4 besøk, men den meget generelle behandlingsoversikten er som følger:

1. Undersøkelse/Konsultasjon

Gjerne kombinert siden vi alltid trenger å være sikre på at vi bare beveger sunne tenner og at ingenting er i veien for å starte behandlingen.

Et besøk for å få Invisalign starter først med digital skanning eller konvensjonelle avtrykk. Skannerne er ganske dyre, så noen tannleger tar fortsatt konvensjonelle avtrykk. Vær oppmerksom: prosessen med å få konvensjonelle avtrykk med avtrykksmateriale kan være ubehagelig, og du kan få brekningsfølelser. Vi har bare brukt flere høykvalitets digitale skannere i lang tid, og det er dag og natt for både pasienten og tannlegen. Det muliggjør også enda høyere kvalitet med en raskere og hyggeligere opplevelse.

 

2. 3D-skanning, panoramarøntgen og kliniske bilder som sendes til Invisalign

Hvis alt ser bra ut, kan dette vanligvis gjøres sammen med punkt 1. Dette krever en ikke-refunderbar delbetaling på 3000 NOK som trekkes fra totalbeløpet. 

 

3. Endring av ClinCheck (tilpasset Invisalign 3D-plan) og diskusjon

I løpet av en uke vil Sebastian ha laget et eller flere forslag til en personlig plan der du kan se behandlingen din før, under, samt et estimert sluttresultat. Under diskusjonen din kan det fortsatt kreve litt finjustering, og hvis du oppdager noe - er det på tide for deg å nevne det! 

 

Hvis både pasient og tannlege er fornøyd, blir planen godkjent, og skinnene dine kommer innen 3-4 uker. For å godkjenne en behandlingsplan må du enten ha en godkjent betalingsplan eller betale minimum 10 000 kroner i tillegg til de første 3000 kr, slik at vi delvis kan dekke startregningen fra Invisalign. Dette trekkes også fra det totale beløpet, så nå har du allerede betalt en stor del. Det resterende beløpet kan deretter spres utover hele behandlingen.

4. Behandlingsstart (info, attachments & IPR)

Behandleren plasserer en maske som hjelper med å holde leppene borte fra tennene under besøket, slik at vi enkelt kan plassere attachments (små, knapt synlige knapper) som hjelper tennene dine til å bevege seg i den retningen vi trenger dem, samt holde skinnene på plass. Vi gir deg en rekke tips og du er i gang! Iblant gjør vi også IPR (skaper lite plass ved polering mellom tennene) ved første besøk, men i de fleste tilfeller gjør vi det under dine kontrollbesøk hvis nødvendig.

 

5. Kontroll (hver 6-8:e uke i gjennomsnitt)

Vi sjekker at tennenes bevegelser samsvarer med den planlagte bevegelsen på 3D-programvaren. Dette er veldig avhengig av samarbeidet ditt, hvis du har slurvet i det siste - vil det vise seg! Vi gjør også iblant mindre justeringer under disse besøkene. Tannlege Sebastian er den eneste tannlegen i Norge som forsyner pasientene sine med Dental Monitoring. Dette reduserer antall besøk, samtidig som det øker forutsigbarheten. Siden vi kan analysere tennene dine etter hver skinne slik at du kontinuerlig kan holde deg på sporet.

6. Sluttkontroll eller bestille fler skinner

Endelig kontroll hvor resultatet diskuteres og om det planlagte resultatet ble oppnådd eller ikke. Hvis begge parter er fornøyde så fjernes attachments og sluttbilder tas. Hvis det er avtalt å sette på streng bak fortennene, gjøres dette vanligvis ved dette besøket. Hvis du har valgt avtakbare Vivera retainers, vil skanning for disse utføres og ankomme for henting på kontoret vanligvis innen to uker.

Hvis ytterligere arbeid ble diskutert, for eksempel mindre justeringer, estetiske fyllinger eller porselen, kan denne prosessen enten startes eller muligens avsluttes på dette stadiet. Avhengig av kompleksiteten og hva som er avtalt.

 

Hvis tannlegen og/eller pasienten ikke er fornøyd - for eksempel en tann som skulle være rett, men som fremdeles er litt skjev eller bittet trenger synlig forbedring, må vi ta bilder på nytt og sende inn en ny skanning for fler skinner. Hvor mange ekstra skinner du mottar, er vanskelig å si og avhengig av hvor flink du varit. Det tar vanligvis 3-4 uker før vi har de ekstra skinnene, og i mellomtiden bruker du de siste skinnene akkurat som før for å forhindre tilbakefall.

 

7. Oppfølging og bevaring av resultat

Vi anbefaler en 6 måneders oppfølging etter sluttdato, siden dette er den mest avgjørende perioden for å opprettholde resultatene dine. Etter dette foreslår vi sterkt årlige undersøkelser. Ditt sett med 3 Vivera retainers må byttes ut hvert 2-3 år for å opprettholde formen. Husk at også strengen bak tennene må vedlikeholdes, og at ingenting varer for evig. Tannlegen din vil sørge for at retainern fungerer som den skall under den årlige undersøkelsen.

Les mer for å se priser og kostnader!