Usynlig regulering med Invisalign

Hva skjer etter behandling?

Må jeg ha retainer?

Vi opprettholder resultatet ditt ved å følge prinsippet “Retention For Life”. Det betyr at så lenge du vil ha rette tenner - må du holde dem på plass.

 

Her er et raskt sammendrag av fordeler / ulemper ved de forskjellige metodene du bør vurdere når du starter behandlingen.

Avtakbar / Vivera retainer*
Positivt: Estetisk, holder alle tennene på plass, lett å opprettholde god hygiene, forhindrer tannslitasje, kan brukes til bleking.
*Vi bruker bare Invisaligns Vivera retainers og ikke vanlige avtakbare retainers fra ordinær tannteknikere. Vivera retainers koster mer, men har høyere kvalitet. Dette er ikke et problem for pasientene våre siden de er inkludert i behandlingen.

Negativt: Krever en motivert pasient (spesielt de første 6 månedene), kan gå tapt.

Bonded retainer / Metalltråd

Positivt: Sitter på plass og bra hvis du tror du kan være slurvete

Negativt: Vanskeligere å vedlikeholde, kan påvirke munnhygiene, aktiv uønsket bevegelse av tenner kan oppstå hvis den løsner, hovedsakelig holder den fremre tenner på plass, kan midlertidig endre bitt hvis det er lite plass til det på grunn av et tett bitt.

Konklusjon

Avtakbare retainer holder alle tennene på plass og ikke bare fortennene, og er derfor det anbefalte alternativet. Vi anbefaler ikke å velge en bonded retainer i stedet for en avtakbar retainer. Bruk da heller begge deler.

Vivera retainer Invisalign Oslo