Logo Tannlege Sebastian
composite veneers

Komposittfasetter

Hvordan er prosessen med komposittfasetter?

Komposittfasetter kan lages både med guide og uten guide, men vil se like flott ut og vare like lenge uansett hvilken teknikk Sebastian mener er riktig i ditt tilfelle. For enklere behandlinger med færre antall tenner kan komposittfasetter ofte lages under ett besøk uten å involvere tannteknikere. Det samme gjelder ved for eksempel “edge bonding” eller “black triangle closure”.

For mer krevende situasjoner bruker Tannlege Sebastian en tannteknikkerfremstillt guide som base for å forme tennene dine. Vi mottar ofte denne guiden innen 10 dager etter at du først har besøkt tannlegen.

I de tilfeller der det brukes en guide, blir guiden laget av en tanntekniker i Oslo.

Det starter med at du besøker Tannlege Sebastian som skanner og tar bilder av tennene dine, og deretter tar han dine ønsker til tannteknikeren.

Kompositt finnes i mange forskjellige typer.Hvis Tannlege Sebastian bruker en guide og lager tennene dine i henhold til Injection Molding Technique, bruker han G-ænial® Universal Injectable, og hvis han gjør det på frihånd, bruker han vanligvis Venus Diamond.

Komposittfasetter er vanligvis laget uten sliping / polering, forutsatt at tennene er i en posisjon som tillater det. Sannsynligheten for at dette er mulig kan ev. økes hvis du først gjennomgår behandling med f.eks. Invisalign.

Priser

3900 kr / tann for komposittfasetter laget av Tannlege Sebastian. Ingen prisforskjell hvis det gjøres på frihånd eller med Injection Molding Technique. Dette inkluderer skanning og bilder hos tannlegen.

4900 kr for 3 + 3 Vivera retainers å sove med, kan også brukes til tannbleking. Øker ofte levetiden for fasettene og kan være en god investering.

Hvor lenge varer kompositt?

Gjennomsnittlig levetid for komposittfasetter er 4-7 år, i noen sjeldne tilfeller opptil 10 år. Kompositt krever mer vedlikeholdsarbeid enn porselen, da det lettere kan misfarge / sprekke.

Det anbefales å polere kompositten 1-2x / år, helst i forbindelse med den årlige kontrollen, for å opprettholde glansen.

Pasientens hygiene og vaner er de viktigste faktorene for et langsiktig resultat. Hvis noe skjer, er det sjeldent at alt må byttes ut samtidig, men vanligvis er tiltak på individuelle tenner tilstrekkelig.

Vi gir 1 års garanti på utført jobb, gitt god hygiene og årlige tannlegebesøk.

La oss komme i gang!