Logo Tannlege Sebastian
Advantages and Disadvantages of Invisalign

Fordelene med Invisalign

Hva er fordelene med Invisalign?

 • Estetikk: Du får klare skinner som er nesten usynlige sammenlignet med konvensjonell tannregulering. Et trent øye kan se fra en samtaleavstand om noen har på seg disse skinnene eller ikke. Alt avhenger av personen du snakker med. Jeg hadde for eksempel en pasient som fikk behandling med Invisalign, og det tok mannen hennes en hel måned å legge merke til at hun hadde noe på seg.

 • Hastighet: Tannlege Sebastian tilbyr den mest moderne og raskeste Invisalign-behandlingen i Norge med mulighet å bytte skinner så ofte som hver 3:e dag takket være OrthoPulse. Selv uten OrthoPulse kan Invisalign-behandlinger være raskere enn konvensjonell tannregulering etter designens utforming, siden de kan bevege mange tenner samtidig på en forhåndsplanlagt måte.

 • Komfort: Det er ingen metalltråder og skarpe hjørner som med vanlig tannregulering.

 • Resultat: Invisalign kan bevege tennene på måter vanlig tannregulering ikke kan.

 • Redusert risiko: Med Invisalign er det mindre risiko for krymping av tennenes røtter på grunn av de sterke krefter som ofte brukes med konvensjonell tannregulering. Invisalign fordeler kreftene jevnere under behandlingen og har ofte kortere behandlingstid hvilket utsetter tennene for mindre stress.

 • Tidsbesparelser: Det er færre tannlegebesøk enn med konvensjonell tannregulering. Tannlege Sebastian er den eneste tannlegen i landet som gir sine pasienter Dental Monitoring som reduserer antall besøk og samtidig øker forutsigbarheten av behandlingen takket være ukentlige digitala analyser av din Invisalign-behandling.

 • Bedre ånde: Det er nesten umulig å rengjøre helt rundt konvensjonell tannregulering, noe som gir deg “reguleringsånde”. Med Invisalign kan du fjerne skinnene dine helt for å bruke tanntråd og børste som vanlig. Det er også mindre risiko for tannkjøttbetennelse og hyperplasi (tannkjøtt som vokser opp over reguleringen) fordi du er i stand til å rense tennene bedre.

 • Hjelpe TMD: Invisalign kan bidra til å lindre øm kjevemuskulatur, hvis de brukes minst 20 timer per dag. Men det kan også, vanligvis midlertidig, forverre symptomene når bittet ditt endres.

 • Skinner med flere formål: Invisalign-skinner kan fungere som blekeskinner og som en beskyttelse mot tanngnissing under behandlingen.

Hva er ulempene og risikoen med Invisalign?

Ulemper med Invisalign
Ulempene med Invisalign er få sammenlignet med konvensjonell tannregulering:

 • Taleutfordring: Fordi tennene dine er dekket av et tynt plastlag, vil du sannsynligvis finne deg selv med å lespe når du snakker de første 2-4 dagene. Dette er normalt. Den gode nyheten er at hvis du er bekymret for dette – si for et viktig møte, kan du bare ta ut skinnene dine og bruke dem lenger for å kompensere etterpå.

 • Ubehag: Til tross for at de er langt mer komfortable enn konvensjonell tannregulering, kan skinnene til tider irritere tannkjøttet, tungen og leppene. Den første skinnen er vanligvis den mest ubehagelige som man kan legge merke til når man for eksempel tygger harde ting som gulrøtter og epler. Deretter skaper hver skinne vanligvis bare noen få minutter til noen få timers ubehag.

 • Allergiske reaksjoner: Dette er ekstremt sjeldent. Invisalign tilbyr full refusjon dersom dette skulle skje. Jeg har aldri sett dette med noen av pasientene mine.

 • Kostnad: Invisalign koster som regel omtrent det samme som konvensjonell tannregulering. Noen tilfeller har vi lagt merke til at det faktisk er billigere.

 • Trenger å fjerne skinner før du spiser: Gi tid til å fjerne og oppbevare skinner før måltider eller snacks. I begynnelsen av behandlingen, hvis tennene dine er trangstilte, kan det være vanskelig å fjerne skinnene. Men dette er sjelden et problem hvis du bruker riktig teknikk som vi alltid viser deg på leveringsdagen.

 • Potensielt vekttap: Dette kan selvfølgelig også være en oppside! Mange av pasientene mine går ned i vekt mens de gjør Invisalign, siden å ta ut skinnene dine tvinger deg til å stoppe og tenke før du spiser.

La oss komme i gang!