Logo Tannlege Sebastian
porcelain veneers

Hva er skallfasetter?

Hva er skallfasetter?

Kjært barn har mange navn, men kalles vanligvis veneers eller fasetter. Dette betyr vanligvis et tynt skall som sitter på utsiden av tannen for blant annet å kunne endre form, størrelse eller farge. Noen ganger kan disse plasseres direkte på utsiden av tannen uten å gjøre noe irreversibelt, og noen ganger trengs det mer plass for å få en bedre passform.

Materiale – porselen
Ofte når vi hører navnet veneer, er det laget av porselen. Denne har høyeste glans, holder lengst og krever mindre vedlikehold. Hvis du går til Tannlege Sebastian, blir disse alltid laget for hånd i Oslo av en enormt dyktig tanntekniker for å gi deg best mulig resultat. Porselensfasetter er blant annet vanlige rundt steder som Hollywood.
Materiale – kompositt
En metode som har blitt stadig mer populær den siste tiden er komposittfasetter. Disse blir også veldig estetiske, men trenger litt mer vedlikehold for å holde seg friske. Fordelen med kompositt er at det gjøres i større grad på utsiden av tennene dine uten at du trenger å “skape plass”, krever færre besøk og at det koster ca 1/3 av porselen. Det er også i større grad et reversibelt tiltak – selv om svært få ønsker å gå tilbake til sine “normale” tenner etterpå. Les mer om porselensfasetter her! 

La oss komme i gang!